STRONA GŁÓWNAO FIRMIEOFERTASALONY MEBLOWEKONTAKT
 
CANADA

CANADA zawiera w sobie LATEKS, piankę powstająca w procesie wulkanizacji mleczka drzewa kauczukowego. Skład i struktura lateksu zapewniają materacom wysoki stopień elastyczności punktowej oraz niezmienność parametrów przez wiele lat. Właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne lateksu zwiększają higieniczność materacy. Materace lateksowe są idealne do regulowanych stelaży. Mogą być stosowane w rehabilitacji oraz przy wadach postawy. Dodatkowo posiada SPRĘŻYNY KIESZENIOWE, każda jest umieszczona w oddzielnej, wykonanej z tkaniny kieszonce, co powoduje wyeliminowanie odgłosu uginania. Wysokość otuliny zapewnia sprężystość materaca na całej powierzchni. Odpowiednie połączenie kieszonek okrywających, wpływa na odpowiednie dostosowanie się materaca do kształtu ciała. Materace kieszonkowe charakteryzują się elastycznością punktową. Formatki kieszeniowe o zróżnicowanych strefach twardości pozwalają na dokładne dopasowanie się materaca do krzywizn kręgosłupa. Połączone są za pomocą włókniny, która powoduje , że nie zakłócają one wzajemnie swojej pracy i dają efekt punktowego oddziaływania na poszczególne partie ciała.

 

Istnieje możliwość wyboru rodzaju pokrowca.

Pokrowiec Lawenda

Lavenda: Pokrowiec materaca wykonany z dzianiny typu dżersej nasączonej wyciągiem z Lavendy, której kwiaty (o delikatnym kolorze jasno niebieskim) produkują ekstrakt o nieskończonych właściwościach leczniczych (tj. przeciwbólowe, rozkurczowe, moczopędne, stymulujące i wzmacniające) oraz kosmetycznych korzystnych przede wszystkim dla skóry tłustej i trądzikowej. Jest ona również szeroko stosowana w psychoterapii, celem przezwyciężenia lęków, niepewności, bezsenności, kołatania serca jak i wszystkich dolegliwości nerwowych, działając regenerująco. Dzięki zastosowanej produkcji oraz specjalnego traktowania, materiały są oczyszczone zachowując właściwości antyseptyczne i bakteriobójcze.

Pokrowiec Silver

Silver: Pokrowiec materaca wykonany z dzianiny typu dżersej z zawartością srebrnej, antystatycznej przędzy odpornej na promieniowanie elektromagnetyczne. Srebro dzięki swoim właściwościom usuwa z naszego ciała ładunki elektrostatyczne, które gromadzimy przez codzienny kontakt z syntetycznymi materiałami i zapobiega nagłym wyładowaniom elektrostatycznym. Zawarta w pokrowcu srebrna przędza ma właściwości antybakteryjne, zwalcza nieprzyjemne zapachy, zapobiega gromadzeniu się kurzu, pozwala rozładować napięcia zapewniając relaks i spokojny sen. Przędza jest trwała i nie wypłukuje się przy praniu utrzymując swoje właściwości przez wiele lat.

Aloe Vera.jpg

Aloe Vera: Pokrowiec materaca wykonany z dzianiny typu dżersej nasączonej wyciągiem z Aloe Vera, która od lat znana jest jako roślina lecznicza mająca zastosowanie w walce z wieloma chorobami. Z uwagi na swoje właściwości odżywcze i przeciwutleniające Aloe Vera chroni naskórek przed uszkodzeniem, wspomaga wzrost komórek, działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie zapobiegając rozwojowi i rozprzestrzenianiu się bakterii, grzybów jak i drobnoustrojów. Aloe Vera ponadto ma również działanie energetyczne i rewitalizujące, ze względu na zdolność stymulacji istotnych funkcji życiowych. Aloe Vera to prawdziwa kopalnia złota w kategoriach jej składników odżywczych. Żel, znajdujący się wewnątrz liści zawiera ponad 75 dobroczynnych składników- enzymy, witaminy, minerały, mono i polisacharydy. W rezultacie otrzymujemy bogaty "koktajl" substancji odżywczych mający zastosowanie w wielu różnych produktach, nie tylko w materiałach materacowych.


CANADA - nazwa Kanada pochodzi od słowa kanata (lub kanada) oznaczającego w języku Irokezów i Huronów wieś lub osadę. W 1535 mieszkańcy okolic obecnego miasta Québec używali go, wskazując podróżnikowi Cartierowi drogę do wioski Stadacony. Cartier natomiast posłużył się słowem kanata na określenie nie tylko wioski, ale całego obszaru podległego wodzowi Stadacony o imieniu Donnacona. Od 1545 europejskie książki i mapy zaczęły nazywać ten region jako Kanada (fr. Canada).

A może jeszcze coś o kuchni ? Kanadyjska kuchnia różni się od siebie w zależności od regionu. Tradycyjne dania kuchni anglojęzycznej części Kanady są ściśle związane z amerykańską i brytyjską kuchnią, podczas gdy tradycyjna kuchnia francuskojęzycznej części Kanady ewoluowała z kuchni francuskiej. W kuchni znajduje się wiele żywności pieczonej, zwierząt łownych i żywności zbieranej. Zachodnie prowincje są pod dużym wpływem kuchni niemieckiej, polskiej, ukraińskiej i skandynawskiej. Dziś wielu Kanadyjczyków określa żywność jako „kanadyjską” Obecna kanadyjska kuchnia to połączenie nowoczesnych kulinarnych technik z kanadyjskimi składnikami jak np.: jagody, małże, bizon, łosoś, dziki ryż, syrop klonowy i lokalnie wyprodukowanego piwa, wina i sery.